Η αλήθεια είναι ότι ο προπονητής της Ελένης Πόλακ, ο Μανώλης Καραγιάννης έχει περάσει προ πολλού τις «εξετάσεις» της ένταξής του στο γκρουπ των αξιόλογων και έμπειρων τεχνικών του ελληνικού κλασικού αθλητισμού. Η πορεία του, άλλωστε, και τα αποτελέσματα της δουλειάς του δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Ήταν αυτός που έπεισε την Νικόλ Κυριακοπούλου να ασχοληθεί με το επί κοντώ και με τον Καραγιάννη προπονητή η Νικόλ έφθασε στο χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2015 και στην πρώτη θέση των «Ντάιαμοντ Λιγκ».
Όπως και η Κυριακοπούλου, έτσι και η Ελένη Πόλακ, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, άρχισε το επί κοντώ με προπονητή τον Μανώλη Καραγιάννη, ο οποίος την έπεισε να αφήσει την ενόργανη γυμναστική για τον στίβο και το αγώνισμα, που την τελευταία δεκαετία έχει εξελιχθεί… σε ελληνική υπόθεση.
Ευθύς και χωρίς περιστροφές στον λόγο του, ο Καραγιάννης ήταν ξεκάθαρος, μιλώντας στο sports3.gr, για τον στόχο της Πόλακ στην φετινή περίοδο του κλειστού στίβου. «Στόχος είναι ο τελικός στους Πανευρωπαϊκούς και το μετάλλιο», είπε ο τεχνικός του άλματος επί κοντώ και πρόσθεσε: «Με την Ελένη πάμε βήμα – βήμα. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στόχος ήταν το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στους Πανευρωπαϊκούς πρώτα έχουμε τον τελικό και μετά την προσπάθεια για μία θέση στο βάθρο».
Από την προετοιμασία της Πόλακ για τους αγώνες του κλειστού στίβου δεν έλειψαν τα προβλήματα. Εκτός από τα όσα προκάλεσε η πανδημία, η 25χρονη πρωταθλήτρια αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο ξεπέρασε και μπήκε κανονικά στους αγώνες. Με νέα κοντάρια (4μ.60) και με πολύ δουλειά στην προπόνηση έφθασε στα 4μ.71 (ατομικό ρεκόρ), επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη φετινή στην Ευρώπη και της δίνει άλλο αέρα, ενόψει της συμμετοχής της στους Πανευρωπαϊκούς του Τορούν. «Τεχνικά είναι πολύ καλή και νομίζω ότι αυτό είναι το προτέρημά της. Αυτό μπορεί να το διακρίνει ο καθένας. Δεν είναι ανάγκη να είναι ειδικός», είπε ο Καραγιάννης.
Η Ελένη Κλαούντια Πόλακ ήδη έχει στο ενεργητικό της μία συμμετοχή σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανοικτού στίβου. Στην πρώτη της εμφάνιση με την εθνική ομάδα κατάφερε να είναι μεταξύ των φιναλίστ του αγωνίσματός της στην διοργάνωση του Βερολίνου, όπου καταταγεί 12η. Σχεδόν τρία χρόνια αργότερα, στο Τορούν η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική για την κοπέλα,, που άρχισε τον αθλητισμό με την ενόργανη γυμναστική στα 11 της χρόνια και από το απόγευμα του Σαββάτου, ως πρωταθλήτρια του στίβου, είναι μέλος της ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Η 25χρονη επικοντίστρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Είναι ένα κορίτσι που έχασε τον πατέρα του όταν ήταν οκτώ ετών, σπούδασε αισθητικός και για να τα βγάλει πέρα εργαζόταν και σε παιδότοπο, παράλληλα με τον πρωταθλητισμό. Τα χρόνια πέρασαν, η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά η Ελένη συνεχίζει να δίνει τον δικό της αγώνα για να πετύχει τους στόχους της.
«Είναι αγωνίστρια. Δεν ξέρω που μπορεί να φθάσει, αλλά δουλεύει πολύ και παλεύει για να τα καταφέρει. Δεν την φοβάμαι…», είπε ο προπονητής της.
Μακάρι να πραγματοποιήσει όλους τους αγωνιστικούς στόχους της. Μετάλλια, ωστόσο, δίνει και η ζωή και απ’ ότι φαίνεται αυτό το γνωρίζει η πρωταθλήτρια του επί κοντώ.